Петима мигранта от , намерен край столицата, са настанени в Реанимацията

...
Петима мигранта от , намерен край столицата, са настанени в Реанимацията
Коментари Харесай

34 души са настанени в столични болници след инцидента край Локорско

Петима мигранта  от, открит край столицата, са настанени в Реанимацията на Военномедицинска академия /ВМА/, оповестиха от пресцентъра на лечебното заведение след постъпили голям брой запитвания по отношение на случая край село Локорско. Мъжете са били докарани към 17:00 часа в Спешното поделение на ВМА .

Четирима от приетите в болница се намират в тежко положение и се е наложила интубация и командно дишане .

Във ВМА има приети в болница още трима , които се намират в Токсикологията .

Същевременно в болница „ Света Анна “ са били признати седем мигранта . Двама от тях са на забележима възраст 15 и 20 години, към този момент няма информация за останалите. Те са премръзнали и обезводнени . Все още не е завършила диагностиката им.

В УМБАЛСМ „ Пирогов “ са били приети в болница седем . От тях двама са в Реанимация.

„ Мигрантите са страдали от липса на О2. В момента прецизираме какво тъкмо е положението им “, съобщи по време на брифинг началникът на Спешното поделение на „ Пирогов “.

В УМБАЛ „ Царица Йоанна-ИСУЛ “ са били приети в болница четирима , в Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ-Токуда четирима и в Министерство на вътрешните работи болница четирима .

Здравният министър съобщи, че общо 34 души са приети в болница в лечебни заведения след случая край Локорско. Сред потърпевшите са и 5 деца . Загинали са 18 души , от които едно дете на забележима възраст 6-7 години.

„ Хоспитализираните в УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов “ пациенти са в тежко положение, само че не животозастрашаващо. Всичко, което е належащо, като оказване на незабавна помощ, реанимационна активност и проучвания, се прави от сътрудниците тук. “, разяснява министър доктор Асен Меджидиев на брифинг.

Той уточни, че незабавно след сигнала за случая от Центъра за незабавна здравна помощ в София са били изпратени 6 екипа .

„ Към момента се оправяме със обстановката. Колегите реагират извънредно бързо и професионално. Лечебните заведения незабавно са обезпечили спомагателни екипи. Ще окажем на потърпевшите най-хубавата допустима здравна помощ “, безапелационен е доктор Меджидиев.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР